На 12 февруари от 18:30 часа в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ ви очаква истинско пиршество за душата – да се настроите на романтична вълна за Св. Валентин 2024 със стиховете на най-обичаните поети на любовта: Евтим Евтимов, Маргарита Петкова и Добромир Банев. 14 февруари е денят, в който по български обичай честваме любовта и виното, независимо кой какво ще предпочете като празник в личния си календар.

На събитието ще бъде първото официално представяне на изящния том „Крадец на обич“ на незабравимия Евтим Евтимов, където са включени най-популярните му стихове, както и последните му, написани преди той да си отиде от този свят.

В събитието ще участва и неговият син – поетът Венко Евтимов.

Литературният критик и издател Пламен Тотев ще разкаже любопитни истории, свързани с творческия път на Евтим Евтимов, както и за работата си като съставител на „Крадец на обич“. 

Маргарита Петкова и Добромир Банев отново са в творчески тандем. Под форма на поетичен диалог двамата ще представят избрани стихотворения от най-новите си книги: Маргарита Петкова – „Бели нощи“ и „Още бели нощи“, Добромир Банев – „Всички дни ще се казват неделя“, както и съвместната „Абсурдни времена“. Премиерите на тези книги се превърнаха в големи литературни събития, но ако сте били възпрепятствани тогава да станете част от тях, сега имате нова възможност да се срещнете с любимите автори.

Маргарита Петкова и Добромир Банев - както винаги - с радост ще споделят свои интересни съвместни преживявания пред публиката, както и спомени за Евтим Евтимов. Книгите (издания на „Персей“) ще могат да бъдат закупени на място и всеки желаещ ще получи автограф от двамата автори – за себе си или за любим човек, когото иска да зарадва за празника с едни от най-хубавите български стихове, възпяващи любовта.

Вход свободен.