Новата формула на Eucerin®Hyaluron-Filler против стареене на кожата осигурява запълване, стимулиране, предпазване

Тройният ефект се постига благодарение на  ниско и високомолекулярната хиалуронова киселина, глицин-сапонин и новия еноксолон, който намалява разграждането на собствената хиалуронова киселина.

                                                          

                                                                 Печеливша комбинация срещу петна след акне

 Новите продукти с марката Eucerin® DERMOPURE помагат в борбата с петна след акне и пъпки и предотвратяват лъщенето на кожата

   

13 Jan 2020

“Оказа се, че и в татуировките има мода – разказват дерматолозите Росица Денчева и Ивайло Петров. Това, което е било интересно преди години, сега вече не е и самите хора, които не искат да се отказват от татуировките си като себеизразяване, искат да актуализират, да  променят модела на изображението и целия сюжет.

 Но се появява проблем и той  е следният:

 Професионално направените татуировки обичайно са цветни. Те съдържат цветове и ние не можем да използваме за премахването им тези методи, които са използвани преди години, като например чрез химическо горене или с електрокоагулатор, или изрязване, или изгаряне с лазер, поради факта, че в момента, в който нанесем такава травма върху кожата, тя се променя. И следващата татуировка върху нея вече не изглежда така красиво.

И точно това наложи едно напрежение върху индустрията, която да произведе машина, способна да отговори на изискванията на хората, които искат да си премахнат татуировките.

 

Днес надеждите на тези хора са свързани с модерните лазери.

Как работят те?

 

Всяко едно вещество, всеки един пигмент има спектър от светлина, която го резорбира и тази светлина въздейства на точно определен пигмент в кожата. В момента, в който този пигмент поеме достатъчно количество енергия, той може или да изгори, или да се разкъса, да се разруши на малки парченца. Инженерите, създавайки този тип лазер, знаят всеки един цвят в каква дължина на вълната е и затова той се атакува с определена дължина лазер, като идеята е  да не изгаряме пигмента, а да го разрушим акустично.

 

При старите лазери в момента, в който ние обработим един път татуировката, след това не можем да обработим втори път, поради факта, че в тъканите са образува газ,който не позволява проникване на лазера при нова последваща за деня процедура.  Затова, с модерните лазери, преди да се обработи татуировката, в кожата се правят микроотвори, които служат като комини. В момента, в който мине лазерът през нея след това, този газ много бързо преминава през тях, излиза навън и така осигурява възможност да минем със съответния лазер още веднъж, без да чакаме след 1-2 седмици пациентът да дойде и отново да правим нови лазерни процедури.

Тези отвори в кожата не остават следи по никакъв начин. Самата технология е такава, че отворите се предизвикват акустично, без увреждания. До няколко дни те дори зарастват и осигуряват хубава основа за нанасяне върху кожата на следващата татуировка.

 

 Хората се интересуват колко процедури са необходими за премахване на една татуировка?

 

Когато работим с различни цветове, различните типове лазери проникват на различна дълбочина в кожата. Някои дължини на вълните действат само в повърхността на кожата, не могат да проникнат в дълбочина. Други влизат по-надълбоко.

Например жълто, зелено, червено  доста трудно се трият и трябва да ви кажа, че никоя татуировка не се изтрива абсолютно изцяло. Затова хората като си изтрият една татуировка, обикновено си правят на същото място друга, за да прикрият следите от старата.

Съвременните лазери действат на принципа на селективността. Тъмните цветове винаги се премахват по-ефективно, отколкото цветовете, които са нюанси на цвета на кожата.  Затова жълтият цвят, леко оранжевият цвят, белият цвят – особено белият цвят, който отразява абсолютно всичко, са цветове, които много трудно могат да бъдат премахнати, поради факта, че ако увеличим прекалено много енергията, ще увредим кожата. В тези случаи лазерът не може да разграничи цвета на татуировката от цвета на нормалната кожа. Пък и трябва да се съобразяваме с наличието на кръвоносни съдове в кожата, които са с червения цвят. Когато трием червен цвят, трябва да се съобразяваме това да става, без да увредим  съдовете в кожата. Затова решението за въздействие, което трябва да се вземе, е винаги много индивидуално.