Здравейте и... добре дошли в “Зона Здраве”! Излизаме с амбицията да огледаме навсякъде и всичко, което има отношение към здравето на хората. А това означава, че няма да ви занимаваме само с билки, болки и лекарства , защото доброто самочувствие също е здраве; и подходящата работа, и пълноценната почивка, и храната, и спортът, и домът, в който живеем; и местата, на които ходим и хората, с които се срещаме и общуваме; и начинът, по който се обличаме и разкрасяваме и сигурно още много, много неща, които ...надяваме се заедно ще открием , за да подредим възможно най-добре този чуден пъзел, наречен живот.

Около 50 милиона души по света живеят с ограничени двигателни умения. Това прави някои ежедневни действия, като например нанасянето на грим, трудни. Разработен от учени и инженери на L'Oréal, "HAPTA" е компактен, изключително прецизен и интелигентен апликатор за грим за потребители с ограничена подвижност на ръцете и дланите, който им предлага възможност да нанасят равномерно червило у дома. Устройството ще включва технология, първоначално създадена от Verily, за стабилизиране и изравняване на прибори за хранене, за да даде възможност на хората с ограничена подвижност на ръцете и дланите да се хранят уверено и независимо.

Ключът при създаването на "HAPTA" е комбинацията от вграден интелигентен контрол на движението и приспособления за персонализиране, които дават на потребителя подобрен обхват на движение, по-голяма лекота на използване за трудни за отваряне опаковки и прецизно нанасяне, което обичайно е трудно да се постигне – за да помогнат на хората да се чувстват уверени, независими и да имат възможност да се наслаждават на себеизразяващата сила на красотата.

„Приобщаването е в основата на нашата стратегия за иновации и технологии за красота“, заяви Барбара Лавернос, заместник главен изпълнителен директор, отговарящ за научните изследвания, иновациите и технологиите в L'Oréal Group. „Ние сме ентусиазирани и посветени на мисията да въвеждаме нови технологии, подпомагащи услугите за красота, които увеличават и задоволяват крайните желания, очаквания и неудовлетворени нужди на всеки човек.“

"HAPTA" е оборудван с магнитна приставка за лесна ергономична употреба, позволяваща 360 градуса на въртене и 180 градуса на огъване. Функцията „щракване“ позволява на потребителя интуитивно да зададе предвидената позиция, да остане в това положение по време на употреба и да запамети персонализираната настройка за бъдеща употреба. HAPTA се предлага с вградена батерия (три часа до пълно зареждане) и зарядно за едночасова непрекъсната употреба (приблизително над 10 приложения).

Устройството "HAPTA" ще бъде първоначално пуснато на пазара под бранда Lancôme, собственост на L'Oréal, през 2023 г., първо с апликатор за червило, а след това и с допълнителни приложения за грим.

„От години Lancôme се стреми да предостави на всяка жена решения за красота, съобразени с нейните нужди. Технологиите за красота ни позволиха да изпълним тази мисия още по-ефективно, като промениха начина, по който разработваме продукти и услуги за красота, и дадоха възможност за по-голяма персонализация“, каза Франсоаз Леман, президент на глобалната марка Lancôme. „С "HAPTA" ние вървим с още една стъпка напред, като правим красотата по-достъпна за използване, защото всеки трябва да има равен достъп до нея.“