Здравейте и... добре дошли в “Зона Здраве”! Излизаме с амбицията да огледаме навсякъде и всичко, което има отношение към здравето на хората. А това означава, че няма да ви занимаваме само с билки, болки и лекарства , защото доброто самочувствие също е здраве; и подходящата работа, и пълноценната почивка, и храната, и спортът, и домът, в който живеем; и местата, на които ходим и хората, с които се срещаме и общуваме; и начинът, по който се обличаме и разкрасяваме и сигурно още много, много неща, които ...надяваме се заедно ще открием , за да подредим възможно най-добре този чуден пъзел, наречен живот.

АСТРОЛОГИЧНА ПРОГНОЗА

от 13 до 19 март 2023

ОВЕН  

 
 
В началото на седмицата при Овните ще се появят много нови планове. Едва ли ще съумеете да ги реализирате веднага, но доста бързо ще стане ясно как трябва да се действа, за да се реализират новите идеи. До вас ще бъдат хора, с които би било добре да се посъветвате - те имат завиден опит, знаят как да справят със сложните проблеми. На тях ще им бъде приятно да отговорят на вашите въпроси. Не е изключено да се сприятелите и да се договорите за дългосрочно сътрудничество.

Втората половина на седмицата е време, когато вие ще получавате особено много информация от различни източници. Не забравяйте, че трябва да проверявате всичко! За съжаление неистини могат да ви говорят дори тези, на които преди сте се доверявали. През този период ще бъде много важно да запазите баланса между работа и личен живот. Ако твърде много се увлечете с решаването на работните задачи, отношенията с близките ви могат да станат по-напрегнати.

ТЕЛЕЦ
 
 
В началото на седмицата вие по-често от обикновено ще се оказвате в центъра на вниманието. Струва си да се възползвате от това, за да намерите нови съюзници, да заинтересувате околните със своите идеи. Телците, занимаващи се с бизнес, ще имат шанс да намерят инвеститори, чиято подкрепа ще им позволи забележимо да разширят сферата си на дейност и да увеличат доходите си. Работата и другите полезни дейности ще заемат по-голямата част от времето ви. Но ще имате и възможност да се видите със стари познати, да посетите заедно интересни места и необичайни мероприятия. Някои Телци ще си намерят ново хоби, което ще им носи множество ярки емоции.

Втората половина на седмицата ще бъде много по-спокойна. Тя ще е подходяща за семейни дейности, за помощ на роднини, за решаване на някакви проблеми, които отдавна тревожат и вас, и близикте ви. Няма да искате да бързате за никъде и обстоятелствата ще ви позволят да действате в комфортен ритъм, без излишно суетене. Вие ще се ориентирате в нееднозначни и объркани ситуации, ще направите правилните изводи, ще поставите всяко нещо на мястото му.

БЛИЗНАЦИ
 
 
В началото на седмицата може да се окаже трудно да запазите добрите си отношения с околните. Вашите иронични забележки понякога ще звучат доста рязко, а най-чувствителните хора около вас ще възприемат шегите ви като обидни. Хората, обърнали се към вас за съвет, едва ли ще го последват, а след това ще се постараят да обвинят вас за своите грешки. Този период ще протече по-успешно при Близнаците, които се съсредоточат върху собствените си ангажименти и се постараят да се справят с тях колкото е възможно по-добре. Вероятно ще имате успехи в обучението, в изследователската работа, в творчеството. Някои трудности могат да въникнат за тези, които ще се обърнат в държавни организации и институции. Възможно е да има забавяне при оформянето на документи.

През втората половина на седмицата е желателно да намалите натоварването, дори да направите пауза за почивка, тя със сигурност няма да ви навреди. Помислете кой може да ви помогне във вашата дейност. Такива хора със сигурност ще се окажат повече, отколкото сте очаквали. Ще има и много желаещи да пообщуват с вас, да ви опознаят по-отблизо, да прекарат време с вас. Бъдете избирателни в контактите си - не всички, които демонстрират дружелюбност, в действителност изпитват симпатия към вас.

РАК
 
 
Емоционалният фон в началото на седмицата може да бъде доста напрегнат. За някои Раци този период ще стане истинско изпитание - трудно ще бъде да овладеете своите настроения, всяка една дреболия може да ви извади от релсите. По-добре ще бъде да не вземате важни решения, да не предприемате някакви сериозни стъпки, ако не сте ги предвидили по-рано. Старайте се повече време да прекарвате с тези, които наистина ви разбират и подкрепят във всичко. По-добре е да избягвате и разгорещените спорове, и особено бурните обсъждания. Ако все пак те възникнат, постарайте се да не се обиждате на своите опоненти и да не бързате с изводите.

Втората половина на седмицата ще протече много по-приятно. Първо, настроението ви ще се подобри, ще се върне вашата увереност и оптимизъм. Второ, поводите за радост наистина ще бъдат много. Вероятно ще има забележими успехи в работата, парични постъпления. Някои представители на знака ще съумеят да постигнат напредък в нещо много важно, засягащо интересите на всички членове на семейството.

ЛЪВ
 
 
В началото на седмицата ще бъде много полезно да се съсредоточите в работата си, в обществената дейност, в други полезни дейности. Помислете за най-важните и трудни задачи - този период ще бъде благоприятен за тяхното решаване. Ако се отнесете сериозно към всичко, с което се заловите, няма да се сблъскате с непреодолими прегради по пътя си. Времето ще бъде подходящо и от гледна точка на деловите отношения. Вие и сами няма да забележите как ще завържете някакви полезни познанства, ще осъществите контакти, които скоро ще ви бъдат нужни и полезни.

По-късно ще настъпи по-трудно време за общуване. Няма да ви бъде толкова лесно да общувате с хората - това ще касае не само деловите, но и личните отношения. Възможно е да бъдат нарушени стари договорености. Ако планирате да се занимавате с нещо важно и трудно, постарайте се преди всичко да разчитате само на своите сили, и на второ място - да отделяте за това достатъчно време - много е възможно то да изисква повече време, от обикновено. За мнозина от Лъвовете ще се окаже полезно да останат насаме със себе си, занимавайки се с някакво творческо занимание или просто размишлявайки за живота.

ДЕВА
 
 
Постарайте се в началото на седмицата да не бързате да никъде. Този период определено е подходящ за размисъл, за събиране и анализ на информацията, за спокойни разговори с хора, близки ви по дух. Докато решителните действия могат да ви донесат съвсем не онези плодове, които бихте искали. Особено предпазливи трябва да бъдат онези Деви, на които им предстои през този период да обсъждат някакви важни въпроси. Твърде голям е рискът да не намеирте верния тон или просто да кажете излишни неща. Не забравяйте, околните ви слушат много внимателно и запомнят всичко, което казвате. Няма да можете да си вземете назад своите думи.

Втората половина на седмицата ще е много по-лека и приятна. Обстоятелствата ще ви позволят да се отпуснете и просто да плувате по течението, но вие едва ли ще го поискате. По-интересно ще ви бъде да се заемете с нещо ново, да проявите инициатива. Звездите ще ви подкрепят, много неща ще се получат добре. Възможно е финансовата ситуация да се промени видимо към по-добро

ВЕЗНИ
 
 
Грешка ще бъде в началото на седмицата да очаквате безусловна подкрепа от околните. По-вероятно е да ви критикуват по-често, отколкото да ви хвалят. И дори хора, одобряващи преди всички ваши действия, ще започнат да ви сочат грешките и пропуските. Постарайте се да се отнасяте към това спокойно. Това ще ви позволи не само да избегнете конфликти и неприятни моменти, но и да извлечете полза от някои забележки.

Успех може да постигнете, но едва ли ще е толкова лесно. Така че бъдете готови да положите усилия. Този съвет трябва да следвате през цялата седмица, въпреки че през втората й половина влиянието на позитивните тенденции забележимо ще се усеща.

Старайте се да проявявате инициатива в работата, да правите малко повече, отколкото се изисква от вас. Точно това ще ви позволи да укрепите професионалните си позиции, а по-късно да постигнете и професионално израстване.

СКОРПИОН
 
 
Постарайте се в началото на седмицата да не се нервирате. Това няма да бъде лесно, понеже емоционалинят фон ще стане напрегнат, а вие ще сте особено впечатлителни, раними, а понякога и раздразнителни. При това далеч не винаги ще бъде ясно защо околните се държат по един или друг начин. Няма да съумеете да се ориентирате веднага и за мнозина Скорпиони това ще се окаже сериозен проблем. Постарайте се да се съсредоточите върху някакви добре познати, но все пак интересни за вас дейности или задачи, които изискват творчески подход. За този период можете да планирате пътуване - смяната на обстановката ще повиши настроението ви.

През втората половина на седмицата всичко ще бъде много по-лесно. Отношенията с важни за вас хора ще се балансират, всички разногласия ще останат в миналото, както и взаимните претенции. При семейните Скорпиони ще се появят нови планове, например свързани с преместване или с големи промени в начина на живот. Наситен период очаква тези, които се стремят към нови познанства, към по-широк кръг от хора, с които да общуват. Ще получите неочаквано много покани за светски мероприятия, за интересни срещи.

СТРЕЛЕЦ
   
 
За Стрелците ще бъде много полезно да се съсредоточат върху работата си. Първо, през тази седмица ще имате шанс да постигнете значителен успех в някакъв особено важен ангажимент. Второ, вие ще се държите правилно с тези, от които зависят много неща. Вероятно тези хора няма да предприемат нищо особено веднага, но по-късно със сигурност ще ви предложат нещо интересно. В личния живот едва ли ще се случат някакви важни събития. Постарайте се обаче все пак да не оставяте без внимание семейните ангажименти, да намирате време за общуване с близките си. Това ще позволи да избегнете обиди и напрегнати моменти в бъдеще.

Не забравяйте, че решенията, взети през тази седмица, могат да повлияят на вашето бъдеще. Точно затова не си струва да бързате, особено, ако става дума за някакви сериозни ангажименти (не само финансови). Преди да обещаете нещо, убедете се, че не само искате, но и можете да го изпълните.
 

КОЗИРОГ
   
 
Старайте се по-често да сте в центъра на вниманието. През тази седмица е по-добре да се откажете от такова украшение като скромността - вие и без нея сте достатъчно хубави. Покажете колко много неща умеете и знаете, разкажете какви проблеми сте решили и какви успехи сте постигнали. Не пропускайте възможността да се изявите на професионално мероприятие и не забравяйте да споменете за своите лични заслуги. Сред тези, с които ви предстои да се срещате и общувате през тази седмица, ще бъдат хора, които имат нужда от такъв съюзник като вас. Вероятно ще поставите началото на много изгодно за вас, многообещаващо сътрудничество. Не са изключени и кардинални промени в личния живот, начало на нови отношения, които бързо ще станат сериозни. Възможни са флиртове на работното място.

Всякакви задачи и ангажименти, изискващи съсредоточаване, педантичност, внимание към детайлите, си струва да планирате за първата половина на седмицата. Вие бихте се справили с тях и по-късно, но ще са нужни много повече усилия.
 

ВОДОЛЕЙ
   
 
През тази седмица ви очакват много интересни и важни разговори. Не забравяйте, че е по-добре да не разчитате само на своята памет, а да си записвате всичко, което сте успели да научите. Това ще бъде много полезно особено за Водолеите, които усвоявят нови професионални задължения, пристъпват към решаването на трудни задачи. Добре ще протекат деловите пътувания, а така също и преговорите с хора, пристигнали отдалече.

Вашите дипломатически умения ще се окажат полезни за всички. Вие ще сдобрите тези, които се карат, ще помогнете да се договорят тези, които дълго време не са намирали общ език. Именно благодарение на вашите усилия ще се оправят отношенията между хора, които са били обидени едни на други поради неразбиране. Вашите собствени отношения с околните обаче могат да се окажат напрегнати, защото не на всички ще бъдат ясни истинските мотиви на вашите постъпки. Не пестете време за обяснения.

По-добре ще бъде да не поемате върху себе си сериозни финансови задължения, ако не сте взели решението за тях по- рано. Можете да направите неголеми покупки, те ще бъдат сполучливи.
 

РИБИ
   
 

Не разчитайте на лесен успех там, където преди това всичко се е получавало добре. Седмицата може да се окаже нелека за Рибите, които преди във всичко са разчитали на интуицията си, на умението да импровизират и бързо да се ориентират в ситуацията. Сега е нужно нещо съвсем друго - способност да съставите детайлен план и да го следвате, да действате последователно и без бързане, да забелязвате детайлите, да анализирате фактите и да вземате решения, опирайки се на тях.

Старайте се да не се преуморявате. Много неща ще зависят от вашето умение да подредите приоритетите, да разпределите времето си така, че то да стигне не само за полезните неща, но и за почивка.

Благодарение на събитията през тази седмица, вие ще получите опит, който по-късно неведнъж ще ви бъде полезен, ще ви помогне да избегнете грешките, бързо да постигнете най-важната цел. И още, вие ще научите много нови неща за околните, възможно е дори да разберете, че сте подценявали някого.

източник: е-списание "Маргарита"