Здравейте и... добре дошли в “Зона Здраве”! Излизаме с амбицията да огледаме навсякъде и всичко, което има отношение към здравето на хората. А това означава, че няма да ви занимаваме само с билки, болки и лекарства , защото доброто самочувствие също е здраве; и подходящата работа, и пълноценната почивка, и храната, и спортът, и домът, в който живеем; и местата, на които ходим и хората, с които се срещаме и общуваме; и начинът, по който се обличаме и разкрасяваме и сигурно още много, много неща, които ...надяваме се заедно ще открием , за да подредим възможно най-добре този чуден пъзел, наречен живот.

Безплатни консултации и специфични изследвания за съдови заболявания ще предостави съдовият хирург д-р Гергана Димитрова. Тя е част от екипа на Regina Life Clinic, специализиран медицински център в София, където и от 8 и 22 февруари тя ще провежда консултация и диагностика, сваляне на анамнеза и изследване с ехограф за ранна диагностика, превенция и лечение на съдови заболявания.

В България голяма част от населението страда от съдови заболявания, като близо 50% от българите имат Хроничната венозна болест (ХВБ), част от която са и разширените вени. Заболяването се среща по-често сред женския пол и в голям процент от случаите остава недиагностицирано и нелекувано, което води до сериозни усложнения. Това твърдят специалистите от Българското национално дружество по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология (БНДСЕХА).

Безплатните прегледи в Regina Life Clinic ще се провеждат с предварително записан час на телефон +359 877 765 656. Клиниката се намира на ул. „Околовръстен път“ 251А, сграда Ring Tower, и приема пациенти всеки делничен ден от 08.30 до 18.00 ч., както и всяка събота от 10:00 до 16:00 ч.

Д-р Димитрова е специалист по съдова хирургия с повече от 10-годишен опит като лекар. Тя има множество участия в български научни форуми и е член на Българското национално дружество по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология (БНДСЕХА). Като част от екипа на Regina Life Clinic тя допринася за внедряване на съвременните методи за диагностика и лечение на венозната патология.