Здравейте и... добре дошли в “Зона Здраве”! Излизаме с амбицията да огледаме навсякъде и всичко, което има отношение към здравето на хората. А това означава, че няма да ви занимаваме само с билки, болки и лекарства , защото доброто самочувствие също е здраве; и подходящата работа, и пълноценната почивка, и храната, и спортът, и домът, в който живеем; и местата, на които ходим и хората, с които се срещаме и общуваме; и начинът, по който се обличаме и разкрасяваме и сигурно още много, много неща, които ...надяваме се заедно ще открием , за да подредим възможно най-добре този чуден пъзел, наречен живот.

Безплатни очни прегледи във ВМА за Деня на зрението

Специалисти от Клиниката по очни болести на Военномедицинска академия (ВМА) ще преглеждат безплатно по повод Световния ден на зрението.

Консултациите ще се извършват на 12 и 13 октомври 2022 г., от 13:00 до 16:00 часа, в кабинет № 207 в Поликлиниката на ВМА. За целта трябва да бъде направено предварително записване на тел. 02/ 92 25 555, всеки работен ден от 11.30 до 13.30 часа.

Не се изисква направление от личния лекар.

"Клиниката по очни болести има установени традиции и редовно участва в различни скринингови кампании. Специалестите там вярват, че по този начин не само показват, че са отворени за всички граждани, но и че така подчертават значимостта на профилактичните прегледи по отношение на ранната диагностика на заболяванията, което впоследствие се отразява и на лечението", коментира полковник доцент Атанас Калайджиев, началник на Клиника по очни болести на ВМА.